pocitadlo

Ahoj všichni!

Vítejte na stránce, na které budeme publikovat informace o OGN trackeru CUBE ONE. Práce na něm pokročily již do stádia testování na lidech, což znamená, že už konečně máme krabičku, která jde vždy někomu, kdo je právě po ruce, strčit do letadla.

Prozatím jde tu a tam spatřit na trackingu pod startovním znakem IBI, teď většinou v okolí Křižanova. Ale s počátkem sezóny bude létat dál a dál.. 🙂

A na jakém trackingu můžete tuto krabičku vidět? Například na těchto:

Podle mého názoru asi nejlepší, co jsem doposud našel.  Má ze všech nejčastější updaty ze sítě, zobrazuje dlouhou stopu a navíc i výškový profil  nad terénem.

Velmi často používaný na závodech, neboť umožňuje zobrazit na mapě zadanou úlohu. Má pozdější updaty a stopu letadel zobrazuje až od chvíle přístupu  na stránku, s relativně krátkou historií.

Ktrax umí více věcí než jen tracking (například logbook), zobrazení letadel má poněkud humpolácké, ale je to pořád lepší než nic, když předchozí dva nefungují.

Za určitých podmínek jde použít i pro zobrazení polohy letadel z OGN sítě.

A pro fajnšmekry ještě dodám, že data z OGN jdou konzumovat přímo, například přitelnetením se na jeden z APRS serverů. Je to zvrhlost, ale jde proč ne, když to jde. Bližší info najdete na wiki.glidernet.org.