pocitadlo

Už tam budem?

Po nekonečných třech měsících je načase ukázat něco nového, nebo alespoň projevit nějaké známky života 🙂 Čas a historie letí kolem, zatímco krabičky doznaly značného zpoždění. A sezóna už zase utíká jak zběsilá, takže bylo na čase si vzít nějaké to volno z rachoty a pohnout s líně plížícím se vývojem zase o kus dopředu.

Většinu osazovacích prací si vzal na starost Jan Weber ve svém osazovacím království, zatímco já jsem pak jen doosazoval vetší a dražší moduly, protože bez nich je snažší a rychlejší odhalit některé zákeřné chyby, které mohou při (i jejich) osazování vzniknout. Jako například ty, co nám způsobily superkondenzátory, které zálohují GPS při krátkých výpadcích napájení. Jejich exploze způsobily několik ošklivě schovaných zkratů mezi nožičkami některých součástek. Příště tam ty kondíky asi nedáme, nebo přidám ručně až nakonec. Nicméně i tak se nechtěly moc chytat.. asi nějaká mizerná várka.

Následovalo flešování nejčerstvějšího multiprotokolového firmwaru do nových mikrokontrolérů (o kterých jsem psal posledně) a všechny krabičky jedna za druhou úspěšně procházely „stolními“ testy. Během venkovních a letových testů se vyskytlo pár podivných chybek, které se v tuto chvíli už ovšem podařilo pochytat a kód tak vyladit téměř k dokonalosti. Téměř, neboť ne všechny na letošek plánované featury (kurňa, jak se to řekne česky? Snad vymoženosti? 🙂 ) se podařilo dotáhnout do konce, proto jsou teď vypnuty a jak budou stabilní, tak přijdou s některou budoucí aktualizací přes OGN CUBE Control.

Zároveň byly aktualizovány uživatelské a instalační příručky a jsou k dispozici v sekci věcí pro stažení. Finalizace krabiček OGN CUBE 3.5 je tedy v plném proudu a budou se již brzy moci vydat na cestu třeba i na to vaše letiště! 🙂