pocitadlo

První dvě trojky jdou do světa!

Přišl ten velký den, kdy se první dvě krabičky třetí generace vydaly do světa 🙂 Vybaveny jsou tříosým akcelerometrem pro monitoring zatěžování letadla a nově i záznamníkem letů, který počítá a ukládá časy startů, přistání a doby letů do souboru na SD kartě. První z krabiček začne svůj slavný život v Piperu 28, druhá bude poletovat všude okolo v pro oko našince podivně vypadajícím Morane-Saulnierovi MS.880.

Navzdory podivně vypadajícímu mikroUSB konektoru je možné tyto trackery napájet přímo z palubní sítě 12V (prakticky od 4 do 15V). Samozřejmě jsou vybaveny tak jako všechny předchozí modrým zubem, přes který se do navigace dostanou informace o okolním provozu, aktualizace firmwaru a navíc je přistupný i logbook pro stažení do androidího telefonu pomocí specializované aplikace (hned jak ji napíšu 😉 ).

A protože času není nazbyt, tak ještě navíc provádím experimenty s rozličnými krabičkami pro různé varianty – shora dolů: tenkou (napájení přes mikroUSB, vysoká 17mm), standardní (RJ45, 20mm) a tlustou pro baterií napájenou variantu (24mm).