pocitadlo

Okolní provoz v XCSoaru a LK8000

Ve známém akademickém kolečku vymysli-udělej-publikuj tak nějak zanedbávám ten poslední krok. V půce ledna jsem byl totiž dotázán jak a jak dobře funguje zobrazení okolního provozu v navigaci XCSoar s daty z krabiček OGN CUBE. Popravdě řečeno jsem to nikdy dřív nezkoušel, neboť létám na LK8000 a tam to chodí velmi dobře (jak již všichni mimochodem) víme z dřívějších příspěvků. Takže bylo na čase to poněkud uměle a improvizovaně vyzkoušet. Proč uměle? Protože byla (a furt ještě je) zima a nikde okolo nic nelétá..

Třetí víkend v lednu jsem vyrazil do akce. Stále slušně mrzlo, do toho dul silný severák, ale aspoň vylezl oskar, který (planě) sliboval, že to nebude tak hrozné. Jedna krabička CUBE3B našla své místo na střešní římse zkušebny LÚ. S tou druhou, měřicí, jsem vyšplhal o něco výše na opačnou a co nejvzdálenější stranu. Mimochodem, zde lze i spatřit novou anténu, která bude letos podléhat letovým testům B-)

Na levém obrázku je náhled situace, za které probíhala divoká zkouška. Obrazovka pochází z androidí aplikace OGN viewer, přičemž data proudila přes Soběšický OGN přijímač. Na pravém obrázku je pak ukázka nastavení bluetooth propojení OGN CUBE a XCSoaru. Na dalším obrázku vpravo dole je pak mapové zobrazení v XCSoaru – druhá krabička na opačné straně střechy je ta malá červená šipka. Na obrázku vpravo pak ta samá situace v LK8000. V obou případech je zoom na maximum (ta střecha prostě není zase tak velká). Screenshot s terminálem, kde bylo vidět jak chodí NMEA věty jsem ovšem už zašantročil..

Další obrazovky jsou z loňského léta (2021), na kterých lze v LK8000 spatřit povícero kluzáků – jeden kroužící ve stoupáku přímo nad letištěm (zelená šipka) a další dva na gridu netrpělivě vyhlížející neskutečně pomalu vyklesávající vlekovku (modrá šipka) povětru levého okruhu na dráhu 33. Prostřední a pravá obrazovka jsou pak různé možné náhledy, které pro podobné situace nabízí LK8000.

Takže jaký je závěr? ANO, chodí to pěkně i v XCSoaru a oboje aplikace umí přehledně zobrazit situaci ostatních letadel v luftě okolo, samozřejmě za předpokladu odpovídajícího vybavení na palubě. A funguje to úplně stejně jako v devítílitru, jen za značně příznivější cenovku B-)